2011-04-06

Maten

Vi testade en hel del från den franska menyn vilket var mäkta intressant. Fransmännen gillar sin mat rustik och en aning gojsig. Vi åt makalöst god mat men också mindre fantastisk mat. Följande tre rätter var kanske inte top notch men ändå ganska minnesvärda.


Sniglar. Vitlöken, persiljan och smöret var ju fest men snigeln i sig? Inge vidare väl?


Grodlår med vitlök och persilja. köttet smakade lite som en blandning av kyckling och vit fisk. Njae.


Foie gras hade visserligen en intressant smak men jag kommer aldrig att äta det igen. Detta är en paté på levern från tvångsmatade ankor. Tvångsmatningen innebär att ett långt rör körs ned i djurens matstrupe och därefter pumpas en fet matblandning ner i strupen via ett rör. Detta gör att stora mängder fett lagras i levern. Matproceduren upprepas två till tre gånger om dagen i ungefär en månads tid innan fåglarna slaktas (fick reda på det efter jag ätit upp) Njee till foie gras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar