2010-09-21

Ceasar



Jag gjorde egen Ceasarsallad i helgen och den är så himlans fin och enkel att jag bara måste tipsa er om denna smarrighet. Väldigt LCHF-vänlig dessutom. Överraska nu din man, din kvinna, din vän eller din dejt med en hemmagjord Ceasar! Det går på ett kick.

Halv grillad kyckling
1 pkt bacon
Blandsallad, gärna roman
Riktigt röda solmogna tomater
Charlottenlök (eller annan lök)
Lite gurka
Parmesanost

Dressing
2 små sardeller
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 dl olja
Ca 1 dl finriven parmesan
En klick fraiche
Salt & peppar

Gör så här:
Börja med dressingen. Lägg äggulan i en bunke. Häv i dijonen. Finhacka sardellerna och lägg i, mixa allt. Droppa i oljan sakta medans du vispar/mixar. Klicka i fraichen. Mixa allt igen. Blanda ner riven parmesan, salt o peppar och rör om.

Lägg sallad, tomater, charlotten och gurkan i en skål och blanda ner dressingen. Slit köttet av kycklingen och lägg i skålen. Strö över stekt bacon och hyvlad parmesan och rör om. KLART!

(Om man vill kan man förstås steka lite formfranska i olivolja och vitlök och ha krutonger till salladen, men det är inte särskilt LCHF-snällt, så det skippar jag.)

5 kommentarer:

  1. Åh vad härligt med ett recept skall tillaga denna rätten snart återkommer om hur det blev :) Puss

    SvaraRadera
  2. Gudars vad gott det ser ut! Blir ju alldelses sugen på att börja köra LCHF när man ser vad du äter om dagarna! Fy vilket hemskt valresultat by the way...jag är så ledsen. Puss på dig

    SvaraRadera
  3. Det blev hur gött som helst!!! mer recept.....

    SvaraRadera